Tochitura De Pui Cu Crenvusti Si Mamaliguta
articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Pentru acest fel de mancare, preferat de copiii mei, avem nevoie de:
1. 1 kg de piept de pui (sau fiecare cat are la dispozitie)
2. 200-300 g cremvusti de pui (dar poate fi si afumatura, carnati ori fleica afumata)
3. 2-3 linguri de pasta de tomate
4. telemea de oaie
5. oua - cate persoane sunt la masa
6. 1 ardei gras - optional.
7. malai, sare si apa - penrtru mamaliguta.
- Carnea se taie in bucati potrivite, dupa ce s-a indepartat osul si pielita. De asemenea, se taie cubulete crenvustii si ardeiul gras. Se pune carnea la calit, apoi crenvustii si ardeiul. Se adauga pasta de tomate diluata intr-o cana de apa, impreuna cu diferite condimente (sare, piper, rosmarin, cimbru, etc.). Se lasa la fiert totul (5-6 minute), pana ce sosul se leaga.
- Se face mamaliguta din 3 cani de apa si 1 cana de malai.
- Se fac ochiurile din oua.
Se aseaza pe un platou o portie de tochitura, telemea de oaie rasa, o portie de mamaliguta, peste care se aseaza un ou ochi. Se serveste fierbinte. Este deosebit de bun acest preparat, si, bineinteles, foarte rapid de gatit. Pofta mare.