Tochitura De Curcan In Vin Cu Mamaliga
articol scris de klausburger.blogspot blog klausburger.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
M-am intalnit prima oara cu tochitura in urma cu ani buni, in Bucovina, in casa unor oameni dragi cu care impartaseam pasiunea pentru muzica.
Era sarbatoare, era muzica, era voie buna si era... tochitura. O aparitie stranie pentru mine la vremea aceea pe o masa sarbatoreasca! Mai ales acompaniata de mamaliga, un fel de mancare pe care il evitam cu gratie pe motiv ca e galbena si fara staif. Insa gustul m-a convins sa o introduc in meniu ori de cate ori e sarbatoare cu gust de traditie romaneasca. Ca de fiecare data o fac altfel, asta e un soi de bonus personal, un omagiu adus prietenei in casa careia am gustat-o prima oara si care, cu inima larga m-a invatat s-o fac, razand de privirea mea putin interzisa oprita asupra mamaligii.
Tochitura in sine cunoaste multe variante, multe arome si multe moduri de a fi preparata. Personal, m-am oprit si raman fidela modului de preparare bucovinean, chiar daca aduce mai mult a "very slow cooking". Merita asteptarea!
Era sarbatoare, era muzica, era voie buna si era... tochitura. O aparitie stranie pentru mine la vremea aceea pe o masa sarbatoreasca! Mai ales acompaniata de mamaliga, un fel de mancare pe care il evitam cu gratie pe motiv ca e galbena si fara staif. Insa gustul m-a convins sa o introduc in meniu ori de cate ori e sarbatoare cu gust de traditie romaneasca. Ca de fiecare data o fac altfel, asta e un soi de bonus personal, un omagiu adus prietenei in casa careia am gustat-o prima oara si care, cu inima larga m-a invatat s-o fac, razand de privirea mea putin interzisa oprita asupra mamaligii.
Tochitura in sine cunoaste multe variante, multe arome si multe moduri de a fi preparata. Personal, m-am oprit si raman fidela modului de preparare bucovinean, chiar daca aduce mai mult a "very slow cooking". Merita asteptarea!
Tochitura de curcan in vin cu mamaliga
Timp de preparare: aprox. 2 ore
Nr.portii: 8
Ingrediente:
1 aripa de curcan
300 gr piept curcan
3 pulpe de pui superioare
700 gr ceapa
2 ardei
o mana de ciuperci uscate
150 ml ulei de masline
300 ml suc de rosii
500 ml vin alb demisec
1 baton de scortisoara
5-6 boabe de ienibahar
1 lingurita rozmarin
sare, piper dupa gust
Cum se prepara?
1. Taie carnea in cuburi potrivit de mari, toaca legumele cubulete; condimenteaza carnea cu sare si piper si pune-o la prajit; dupa ce s-a rumenit, adauga legumele si lasa sa se caleasca toate pana cand ceapa devine aurie;
2. adauga batonul de scortisoara, ienibaharul, rozmarinul, si sare si piper (daca mai e cazul), pune vin cat sa acopere carnea, acopera cratita cu o folie de aluminiu si las-o la cuptor, la foc mic sa fiarba inabusit; verifica din cand in cand si completeaza doar cu vin, in cazul in care scade prea mult;
3. cand carnea s-a fiert, adauga rosiile, verdeata dupa gust si mai lasa tochitura pret de cateva minute sa se lege sosul; serveste alaturi de mamaliguta calda.
Pofta buna!
http://feeds.feedburner.com/AventuriCulinare