Tochitura Ca La Mama Geta (cu Mamaliga Cu Gris)
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu e ca la cantina, ca acolo se face multa, dar ca numar de ingrediente folosite, este. Chit ca eu folosesc alt model de bulion, alt fel de carnati, no conteaza, arata ca acolo. Faza e ca o zi nu m-am dus si imi ramasese in minte o tochitura, aveam chef fix cum se punea la farfurii, aveam de pregatit acasa pachete cu carne tocata din spata, fleica si carne de lucru, deci la fix. Carnati la congelator fireste ca se afla, e anul carnatului asta, in zodiacul mancatoresc.
Am uitat sa spun ca eu am pus si ceapa, ca aveam in minte si un sote de pipote, asadar ingredientele: carne mai grasa, carnati picanti (fara E-uri, din aia 50% – nu, nu malt), ceapa, usturoi, pasta de tomate, piper si vin alb.
Am pus la inabusit carnea cu ceapa si cu niste vin alb, sa isi lase grasimea (am plusat si nitica slana afumata, dar sa nu ma spuneti).
Am lasat totul la foc mic, am invartit, am pus de mamaliga cu gris. Cu malai si gris, da, nu observasem ca nu mai am malai, am pus in apa deja clocotita, era prea putin si nu aveam alta idee, am completat cu gris.
Si bine am facut, e foarte buna.
Pe aragaz e urma hotilor care au furat carne prajita inainte sa devina tochitura.
Dupa ce carnea s-a facut am adaugat usturoi, pasta de tomate si inca putin vin si am mai dat doua clocote. Si atata.
A iesit grasa si ceaunoasa (licenta poetica pentru haleala din aia neortodoxa, la cazan).
Cu mamaliga cu gris (light, ca maioneza aia lejera pusa de cineva, cica e lehjera ca nu contine ulei, dar era cu sapte galbenusuri si doua linguri de ulei, sa-mi trag una), ou si branza.
Ei da, aia a fost pohta ce am pohtit-o, ce sa fac, sunt un om si eu, nu pot sa bag toata ziua orez cu orez si orez.
rororo