Tochitura à La Alex
articol scris de retetelebunicii blog retetelebunicii.ro
Aseara m-a lovit pofta de gatit si-am trantit in wok ce alimente imi plac mie. Ce-a iesit? O bunatate de tochitura! Nu e tocmai o reteta traditionala, dar e a noastra
Ingrediente
- 1/2 de kg de pulpa de porc
- 1 cutie cu ciuperci
- 50 ml ulei
- 1 ou (doar albusul)
- 2 rosii
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita cimbru
- piper, sare (dupa gust)
- 1/4 de lamaie
Mod de preparare
Se taie carnea in cubulete mici, apoi se pune in wok uleiul si se prajeste carnea pana ce aceasta se rumeneste bine. Intre timp se fierbe o oala cu apa, iar dupa ce aceasta e fiarta se pun cele 2 rosii pentru a fi ulterior decojite. Se strecoara lichidul din conserva de ciuperci.
Rosiile decojite se taie marunt (sau se dau prin razatoarea mare) si peste ele se adauga oregano + cimbru si se presara un praf de piper peste ciupercile stoarse de apa.
Cand carnea este rumenita bine se adauga boiaia dulce si ciupercile. Se mai rumenesc pret de 5-10 minute dupa care se adauga albusul de la un ou. Se lasa 1-2 minute pana ce oul se incorporeaza in mixtura. La final se adauga rosiile si sucul de la un sfert de lamaie si se amesteca ~ 5 minute.
Se serveste calda acompaniata de cartofi prajiti si de un ou prajit (asta a fost varianta noastra , puteti alege orice garnitura doriti).