Tocanita Taraneasca De Porc Cu Ciuperci Si Pita De Casa.
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1,5 kg pulpa porc taiata cuburi
500 gr.ciuperci
2 cartofi
2 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de usturoi
500 gr.rosii la cutie
sare de mare ,piper si boia dulce/iute
Am cuaratat cartofii si i-am taiat cuburi,ciupercile le-am spalat foarte bine pt. ca eu nu le curat de coaja(contine vitamine)si le-am taiat in doua ,ceapa si si usturoiul le-am tocat marunt .
Intr-o cratita am pus la prajit carnea si ma lasat-o pana a inceput sa se rumenesca bine,am adaugat un strop de sare sa prinda carnea gust.
Am adaugat ceapa si usturoiul si am lasat la calit 5 min.
Urmeaza cartofii ,amestecam putin si adaugam apa fiarta ,lasam sa dea cateva clocote sa se inmoaie carnea si sa fiarba cartofii.
Adaugam ciupercile ,lasam sa dea un clocot peste ele si turnam rosiile.
Adaugam ciupercile si turnam rosiile.
Asezonam cu sare,piper si boia .
La final adugam patrunjel tocat.
Aceasta minunata tocanita am servit-o cu pita de casa si salata verde cu castraveti .
PITA DE CASA (varianta mea).
In 500 ml. de apa calduta am adaugat 2 lingurite cu ulei de masline ,1/2 lingurita bicarbonat , 1/2 lingurita de sare si faina cat a cuprins pentru a face o coca moale dar nelipicioasa.
Se framanta si se imparte aluatul in doua. Intindem cu sucitorul sa ia forma rotunda si le coacem pe foc mic intr-o tigaie de teflon. Se intoarc duap o parte pe alta pana devin aurii.
Sunt delicioase .
Pofta buna !