Tocanita Taraneasca Cu Carne De Pui
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
pulpe de pui dezosate si fara piele
3 cepe mari
4-5 cartofi
2 buc ardei capia rosii
2 buc ardei gras
3 morcovi
1 dovlecel (lipseste in poza, dar am pus)
3-4 catei de usturoi
2 linguri mari de bulion
boia dulce de ardei
piper negru macinat
sare/delikat
ulei
Preparare:
Carnea se spala bine, se taie bucati.
Ceapa, usturoiul se curata, se spala si se taie f marunt.
Cartofii, morcovii se curata, se spala si se taie cubulete.
Dovlecelul se curata se spala si se taie bucatele f mici.
Ardeii se curata, se spala si se taie bucati. Toate ca in imaginile de mai jos... sau cum preferati, ca de... e tocanita taraneasca...
Se pune uleiul la incins (eu am pus putin ulei, vreo 5 linguri) si apoi se pune ceapa cu usturoiul la inmuiat... Dupa ce devine sticloasa ceapa se adauga boiaua dulce de ardei, se amesteca si se lasa pana se omogenizeaza culoarea, dupa care se pune carnea la calit, 2-3 min pe fiecare parte.
Se adauga cartofii, morcovii si apoi se pune apa cat sa acopere f bine legumele. Se lasa la fiert 20 min apoi se adauga dovlecelul si ardeii. Dupa inca 5 min eu pun bulionul, sarea/delikatul, piperul si mai las inca 10 min. Opresc focul si pun deasupra cateva frunze de patrujel tocate marunt.
Nu prea te poti opri din mancat... I-am pus baiatului meu o farfurie f mare cu tocanita si dupa ce a mancat vreo 3 sferturi, m-am gandit ca e mult, sa nu i se faca rau si il intreb "gata mami?" la care el "Nuuuuu!!"... si a mancat TOT de fiecare data...