Tocanita Paprika De Pui
Sursa Tocanita paprika de pui
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In micul si foarte dragul meu grup de pe Facebook, provocarea acestei saptamani este sa gatim o tocanita. Pare atat de simplu, mai ales ca eu gatesc adeseori mancaruri in sos, dar e dificil de ales o tocanita care sa aiba atat de multe de spus ca aceasta. Ingrediente putine, arome puternice!
Am ales sa fac o tocanita cu multa boia, ungureasca, pentru ca aceasta este culoarea unei tocanite gustoase!
Cum fac de fiecare data, va recomand si de aceasta data, ca pentru retetele unde boiaua trebuie sa lase culoare sa folositi boiaua ungureasca. La aceasta tocanita eu am folosit una ungureasca homemade si nu se compara cu nuanta lasata de boiaua fabricata in Romania.
Ingrediente
6-8 pulpe de pui
sare
putin ulei
o ceapa
2-3 catei de usturoi
1 lingura de boia dulce
1 lingura de boia iute
1 lingura de faina
aprox 300 ml supa de pui
o legatura patrunjel proaspat
2 ardei rosii tocati
4 rosii mari (sau 200 gr pasta tomate)
sare
putin ulei
o ceapa
2-3 catei de usturoi
1 lingura de boia dulce
1 lingura de boia iute
1 lingura de faina
aprox 300 ml supa de pui
o legatura patrunjel proaspat
2 ardei rosii tocati
4 rosii mari (sau 200 gr pasta tomate)
Intr-o tigaie caliti usor ceapa si usturoiul, iar cand devin putin sticloase presarati cu boiaua si faina si amestecati. Aveti mare grija sa nu se arda, pentru ca boiaua devine amara!
Stingeti cu supa de pui, adaugati si pulpele si aduceti la fierbere.
Atunci adaugati rosiile tocate (sau pasta de tomate), ardeii si verdeata.
Lasati sa mai fiarba pentru aproximativ o ora.
Puteti servi cu smantana pentru a face sosul mai cremos.
Tocanita o puteti servi fie cu paine proaspata, fie cu taitei lati.
sursa