Tocanita Multicolora
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
INGREDIENTE:
700 g carne de porc(muschi,pulpa fara os)
3 cepe
1 morcov
1 ardei rosu
1 ardei galben
2 rosii decojite/rosii in bulion/rosii pregatite pentru iarna
sare,piper
1 lingura faina
2-3 catei usturoi
patrunjel
MOD DE PREPARARE: carnea feliata se sareaza si se pipereaza
si se rumeneste in 2 linguri de ulei pe ambele parti.
Ceapa tocata marunt,morcovul cubulete si ardeii se pun in cratita peste carne si se inabuse 5 min,
apoi se adauga apa,cat sa acopere totul,rosiile tocate si usturoiul.
Se pune capacul si se fierbe pana se inmoaie legumele.Faina se desface in 1-2 linguri de apa si se toarna in fir subtire in tocanita,amestecand energic.Se mai lasa 5 min pe foc si se trage deoparte.Se potriveste de sare si piper si se adauga patrunjelul.
Pofta buna!!!