Tocanita Lancashire
Sursa Tocanita Lancashire
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca te-ai saturat de friptura la cuptor sau la gratar, venim in ajutorul tau cu aceasta delicioasa tocanita.
Timp de preparare: Rapid
Numar de portii: 4
Complexitate: usor
Ingrediente
1kg cartofi, curatati si taiati
1 ceapa mare, curatata si taiata
sare si piper
4 antricoate de miel, fara grasime
4 rinichi de miel, taiati si curatati
2 lingurite de cimbru
300ml zeama de pui sau de miel
30g unt, topit
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Puneti un strat de cartofi pe fundul cratitei, apoi imprastiati
jumatate din ceapa si ceva condimente. Aranjati bucatile de antricot deasupra, apoi rinichii injumatatiti.
Presarati cimbru si asezonati bine.
2. Puneti un alt strat de cartofi, apoi restul cepei si condimente. Terminati cu inca un strat de cartofi,
aranjati pe deasupra.
3. Turnati zeama de pui sau miel. Ungeti cartofii cu jumatate din cantitatea de unt. Acoperiti cu folie de
aluminiu sau un capac. Coaceti in cuptor pentru 2 ore. Indepartati capacul sau folia. Mariti temperatura
la 220 de grade. Puneti restul untului peste cartofi, dati inapoi la cuptor si lasati pentru inca 30 de
minute.
Descopera si alte retete eCuisine.ro:
Placinta argentiniana
Supa frantuzeasca de ceapa
Scones de casa