Tocanita Lancashire
Sursa TOCANITA LANCASHIRE
articol scris de sabina-madalina.blog blog sabina-madalina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca te-ai saturat de friptura la cuptor sau la gratar, venim in ajutorul tau cu aceasta delicioasa tocanita. Reteta este oferita de prietenii de la ecuisine.ro
Timp de preparare: Rapid Numar de portii: 4 Complexitate:usor
Ingrediente:
- 1kg cartofi, curatati si taiati
- 1 ceapa mare, curatata si taiata
- sare si piper
- 4 antricoate de miel, fara grasime
- 4 rinichi de miel, taiati si curatati
- 2 lingurite de cimbru
- 300ml zeama de pui sau de miel
- 30g unt, topit
1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Puneti un strat de cartofi pe fundul cratitei, apoi imprastiati jumatate din ceapa si ceva condimente. Aranjati bucatile de antricot deasupra, apoi rinichii injumatatiti. Presarati cimbru si asezonati bine.
2. Puneti un alt strat de cartofi, apoi restul cepei si condimente. Terminati cu inca un strat de cartofi, aranjati pe deasupra.
3. Turnati zeama de pui sau miel. Ungeti cartofii cu jumatate din cantitatea de unt. Acoperiti cu folie de aluminiu sau un capac. Coaceti in cuptor pentru 2 ore. Indepartati capacul sau folia. Mariti temperatura la 220 de grade. Puneti restul untului peste cartofi, dati inapoi la cuptor si lasati pentru inca 30 de minute.
Descopera si alte retete eCuisine.ro:
Scones de casa