Tocăniţă Lancashire By Ecuisine
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca te-ai
saturat de friptura la cuptor sau la gratar, venim in ajutorul tau cu aceasta
delicioasa tocanita.
·
Timp
de preparare: Rapid
·
Numar
de portii: 4
·
Complexitate:
usor
Ingrediente
1kg cartofi,
curatati si taiati
1 ceapa mare, curatata
si taiata
sare si piper
4 antricoate de
miel, fara grasime
4 rinichi de
miel, taiati si curatati
2 lingurite de
cimbru
300ml zeama de
pui sau de miel
30g unt, topit
Mod de preparare
1. Preincalziti
cuptorul la 160 de grade. Puneti un strat de cartofi pe fundul cratitei, apoi
imprastiati jumatate din ceapa si ceva
condimente. Aranjati bucatile de antricot deasupra, apoi rinichii
injumatatiti. Presarati cimbru si asezonati bine.
2. Puneti un alt
strat de cartofi, apoi restul cepei si condimente. Terminati cu inca un strat
de cartofi, aranjati pe deasupra.
3. Turnati zeama
de pui sau miel. Ungeti cartofii cu jumatate din cantitatea de unt. Acoperiti
cu folie de aluminiu sau un capac. Coaceti in cuptor pentru 2 ore. Indepartati
capacul sau folia. Mariti temperatura la 220 de grade. Puneti restul untului
peste cartofi, dati inapoi la cuptor si lasati pentru inca 30 de minute.
Descopera si alte retete eCuisine.ro:
Placinta argentiniana http://www.ecuisine.ro/retete/aperitive-salate/foitaje-pateuri/placinta-argentiniana