contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita Din Maruntaie De Rata Cu Perle De Couscous

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Din ciclul " avem o rata, cum procedam ?! "....astazi va prezint : TOCANITA DIN MARUNTAIE DE RATA CU PERLE DE COUSCOUS.
V-am aratat zilele trecute cateva preparate simple din/cu  carne de rata.
 Mi-am propus se" testez" o rata de 2,5 kg...s-o vad de ce e in stare, ce poate oferi. :)
Nu e prima data cand gatesc rata, e prima data cand am impartit-o in bucati din care am pregatit diverse feluri....demonstrative :D.
Cand am desfacut rata , am constatat ca are intr-o pungulita atasate si maruntaiele( fara ficat :D  ).
 M-am bucurat enorm pentru ca-mi place la nebunie tocanita de maruntaie. E o meteahna veche, din copilarie...cand mama ne facea tocanita din maruntaiele tuturor orataniilor sacrificate. :)
Asadar, le-am curatat si spalat bine...le-am taiat bucatele...am mai adaugat si partea superioara de la aripi + ceva bucatele de carne si  de piele cu grasime ( ca sa nu mai pun ulei ) si le-am pus in tigaie .
Dupa ce s-a evaporat sucul lasat de carne, am mai adaugat putina supa, ca se se patrunda bine ( dupa cum stiti, ranza se patrunde mai greu ;)  ). Am imbunatatit-o cu doua cepe mari taiate si o jumatate de ardei rosu gras, taiat si el bucatele.
I-am mai adaugat doar sare si piper dupa gust.
Ca garnitura am ales  perlele de couscous  preparat cam asa :


 Intr-o oala am pus 200g perle de couscous peste care am adaugat supa clocotita  de rata si putina sare.
Am fiert couscousul 10 minute, apoi l-am lasat in supa sa se mai hidrateze.
L-am strecurat inainte sa-l pun in farfurie.

Ca sa alunece  mai bine am facut si o SALATA COLORATA CU APIO
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/02/salata-colorata-cu-apio.html

Mai urmeaza...stati aproape !