Tocanita Din Carne De Vita
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta este prima mea incercare de a prepara carnea de vita :). Am avut mari emotii, dar a iesit foarte bine. Nu am ales o reteta sofisticata, ci una simpla, asa pentru incepatori in domeniu :P. Ne-a placut foarte mult si sper sa va placa si voua :)
Ingrediente:
600 g carne de vita
2 cepe
1 morcov
1 ardei rosu
1 cescuta mazare
2 ciuperci
3 cartofi
300 g rosi pasate
sare,piper
patrunjel
3-4 catie usturoi
1 foaie de dafin
400 ml supa/apa
3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Carnea se taie cubulete, se spala si se pune la marinat impreuna cu 1 lingura ulei, sare, piper si un catel de usturoi zdrobit; se lasa 15 minute la frigider.
Ceapa se taie julien, ardeiul bastonase, morcovul rondele, cartofii cubulete si ciupercile felii. Intr-o tigaie se pn 2-3 linguri ulei si se rumeste carnea putin, apoi se scoate pe o farfurie. Intr-o cratita se pune putin ulei si se calesc legumele (ceapa, morcovul, ardeiul si ciupercile), apoi se adauga carnea, foaia de dafin si supa/apa.
Se fierbe pe foc mic timp de 1-1.5 ore, apoi se adauga mazarea si cartofii; in momentul in care cartofii sunt gata, se adauga rosiile pasate si condimentele. E mai tine pe foc 10-15 minute pana scade sosul.