Tocanita De Vitel Cu Hribi
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De ziua Romaniei, 1 Decembrie, am preparat aceasta tocanita avand incluse in fotografia de prezentare cele trei culori ale drapelului nostru: rosu-ardeiul iute, galben-mamaliga si albastru-prosopul de bucatarie.
Cu intarziere, dar din toata inima: La multi ani, Romania!
Nu stiu daca aceasta Tocana/tocanita de vitel cu ciuperci poate fi un fel traditional romanesc, dar reteta(Vitel cu ciuperci) e din Cartea de bucate a Sandei Marin, editie integrala, Ed. Humanitas, 2009.
O reteta pentru mustaciosi ;-) <3
Ingrediente:
500g carne de vitel.
250g hribi,
1 ceapa,
1 lingurita de faina,
100ml vin alb,
100ml supa de carne/apa,
2 rosii decojite din conserva SunFood,
1 lingura condimente 5 Senses Kotanyi,
sare, piper,
ardei iute(optional).
Mod de preparare:
Carnea de vitel se spala, se sterge cu prosoape absorbante si se taie bucatele potrivite.
Se pun bucatile intr-o cratita sa se prajeasca impreuna cu o lingura de unt si una de ulei-sau puteti pune doua linguri de untura, daca aveti.
Se spala hribii(ciupercile) si se taie feliute subtiri. Exact asa mi le-a pus soacra-mea la congelator: curatate, spalate si taiate felii subtiri ;-)
Cand carnea este rumenita-aproximativ 5-8 minute,
se scoate pe o farfurie adanca si se acopera.
In zeama de carne se pun ciupercile. Eu am avut mai multe, aproape 500g, dar le-am impartit si din cealalta jumatate am facut o salata de post ;-)
Dupa ce-si lasa si ele zeama, adaugati ceapa taiata marunt-eu am avut ceapa rosie- si se presara faina si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.
Se toarna vinul-eu am avut rose-si supa de carne, si doua rosii decojite si intregi din conserva de la SunFood. Rosiile se sparg.
Sau puteti folosi pasta de rosii.
Se adauga carnea peste ciuperci.
Se potriveste sosul de sare si se adauga o lingura de condimente 5 Senses Kotanyi.
Se acopera oala si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute. Puteti da si la cuptor, sa fiarba la foc potrivit, daca doriti.
Cand e gata serviti fierbinte alaturi de mamaliguta si ardei iute.
Foarte buna, dar cam putina. Mustaciosul nu s-a saturat, dar s-a declarat incantat ;-)