Tocanita De Vitel Cu Ciuperci
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O noua luna, o noua provocare. Gazda provocarii secrete este Monica. De aceasta data mi-a fost repartizat blogul Cristinei. Am ales sa fac o tocanita de carne cu ciuperci. Am inlocuit carnea de pui cu carne de vitel. A iesit o mancare delicioasa. Multumesc Cristina!
Ingrediente:
- 500 gr. carne vitel
- 2 linguri ulei
- 5 cm radacina ghimbir
- 3 catei mari de usturoi
- 1 morcov mediu
- 2 cepe
- 3 linguri sos de soia light
- 300g ciuperci
-sare si piper macinat
Intr-o tigaie am calit cateva secunde usturoiul si ghimbirul taiate marunt. Peste ele am adaugat ceapa taiata marunt si morcovul taiat bastonase si le-am calit pe toate cateva minute, pana cand ceapa a devenit sticloasa , apoi am adaugat ciupercile (taiate) si carnea taiata marunt si am stins totul cu sos de soia si apa calda.
Am acoperit tigaia cu un capac si am lasat mancarea sa fiarba la foc mic.
A iesit o mancare delicioasa, pe care am servit-o alaturi de piure de cartof si morcov.