Tocanita De Vita Stroganoff (beef Stroganoff)
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Aceasta retete este faimoasa in toata lumea si a fost popularizata in SUA dupa 1950 de soldatii veniti din Europa din razboi. Se pare ca a fost inventata de un bucatar rus in jur de 1890. Pentru mai multe info click aici.
Dupa nume pare o reteta complexa, dar de fapt nu e chiar asha.
Este o mancare simpla in care se foloseste carne de vita taiata fasii subtiri. Daca nu aveti carne de vita bine marinata (pentru a fi moale) va recomand sa folositi carne tocata de vita pentru aceasta reteta.
Avem nevoie de:
- 6 linguri de unt
- 300 g carne de vita taiata fasii sau carne tocata
- 1/3 cana ceapa verde taiata rondele
- 200 g de ciuperci taiate in cubulete
- Sare/piper
- 1/8 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita tarhon
- 1 cana de smantana la temperatura camerei
1. Se caleste carnea in 3 linguri de unt la foc mediu, pana e facuta, adaugand putina sare si piper. Apoi se scoate carnea si se pune deoparte intr-un bol.
2. In uleiul ramas in tigaie, se caleste ceapa. Cand ceapa e transparenta (2 minute) se aseaza peste carne in bol.
3. Se curata tigaia.
4. Se adauga celelalte 3 linguri de unt si se calesc ciupercile la foc tare cam 4 minute, adaugand si restul mirodeniilor.
5. Apoi, reduceti focul la minim si adaugati smantana peste ciuperci. Nu lasati sa fiarba smantana, ci adaugati carnea si ceapa, mai adaugati sare daca e nevoie si serviti cu paste sau orez.
POFTA BUNA!!!