contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Vita Cu Paste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





by Alice albinutza

     Dupa ce am trecut de emotiile primei probe I love chocolate party, unde v-am prezentat un delicios Parfe de ciocolata si cafea (nu uitati ca inca mai am nevoie de comentarii pozitive ) iata-ma la cea de a doua tema a concursului Electrolux - Inspiration Food Marathon, si anume Italian pasta
    Mi-a venit tare greu sa aleg ceva pentru tema data, intrucat iubesc pastele la nebunie, mai ales, le ador, pur si simplu, in nestire de cand am masina mea de paste, primita cadou de la fini. E atat de simplu sa le faci singur, sa le ai mereu proaspete. Am ales sa prepar o reteta de tagliatelle cu tocanita suculenta de vacuta :)
     Sa povestim reteta, dar nu inainte de a va spune ca fiind vorba de un concurs, am nevoie de tot suportul vostru, de cat mai multe comentarii pozitive pe blog, la aceasta postare, si de cat mai multe "like" si comentarii pozitive pe pagina blogului de Facebook, acolo unde veti gasi toate retetele cu care particip la concurs. Va multumesc tuturor pentru sustinere!

     Asadar ingrediente:
pentru paste:
  • 200 gr faina
  • 2 oua 
  • un praf de sare
pentru tocanita:
  • 100 gr costita taiata fasii
  • 1 ceapa potrivita tocata
  • 1 morcov dat pe razatoarea mica
  • 2-3 catei de usturoi tocati
  • 400-500 gr carne tocata de vita
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 foi de dafin
  • un praf de nucsoara
  • 200 ml vin rosu
  • 200 ml supa de vita (de oase)
  • un caus de unt
  • un praf de sare
    Pregatim mai intai tocanita, pentru ca in timpul in care aceasta va fierbe mocnit, vom putea sa ne ocupam linistiti de paste.
      Deci sa incepem cu tocanita de vita..... Intr-un ceaunel sau vas cu fundul mai gros, puneti un caus de unt, cam 30-40 gr si cand s-a topit vom pune costita taiata fasii. Amestecati din cand in cand si cand s-a inmuiat putintel aruncati acolo si ceapa tocata marunt. Lasati la foc mic, amestecand constant, pana cand ceapa devine aurie si s-a inmuiat. Aveti grija sa nu le ardeti, atat ceapa cat si costita. Apoi puneti morcovul dat  pe razatoarea mica/fina, si cateii de usturoi tocati. Mai lasati pe foc cam 5 minute, amestecati si apoi scoateti totul pe o farfurie calda. Mariti flacara si in acelasi vas prajiti carnea tocata de vita. Adaugati compozitia de costita, ceapa, morcov, sucul de rosii, si fierbeti la foc mic 5 minute. Adaugati apoi frunzele de dafin, nucsoara, vinul si supa de vita. Acoperiti vasul si lasati la foc mocnit pret de o ora. 
     In timpul acesta vom prepara pastele. Puneti o oala mare cu apa rece la fiert. Pe planseta de lucru vom face aluatul de paste din 200 gr faina, 2 oua eco (din ograda, dar nu e de musai :D) si un praf de sare. Puneti faina pe planseta, faceti o gropita in mijlocul ei, spargeti ouale, aruncati praful de sare si cu mainile curate amestecati totul pana obtineti un aluat de o consistenta tare dar nu foarte elastica. Acum aveti doua posibilitati... ori intindeti foaie cu sucitorul, mai mult dreptunghiulara, o rulati si taiati fasii de 0.5 cm pe care le rasfirati cu degetele, ori veti folosi masina de facut paste. 
      Impartiti aluatul in doua bile pe care le veti lucra pe rand. Cat timp lucrati o bila de aluat, cealalta tineti-o acoperita cu un prosopel curat, pentru a nu se usca.Luati o bila de aluat si treceti-o prin masina de facut paste, folosind partea masinii de intins foaie. Mai intai la dimensiunea maxima, a tamburului, apoi pe masura ce il treceti de vreo doua trei ori, micsorati dimensiunea. Treceti aluatul prin masina de paste de cateva ori, pana ce intindeti foaie subtire. Pentru a nu se lipi aluatul de tamburul masinii, e bine  ca din cand in cand sa presarati putintica faina. 

     Cand ati obtinut foaia de grosimea dorita, folositi partea masinii de taiat, la dimensiunea mare pentru a obtine tagliatelle. Rasfirati-le putin pe masa de lucru, pana ce treminati de lucrat intreaga cantitate de aluat. 
    Le taiati in lungime potrivita, 15-20 cm. Fierbeti-le in apa clocotita pana devind al dente. Scurgeti-le de apa.
     Puneti paste pe cate o farfurie calda, deasupra cateva linguri zdravene din tocanita fierbinte si serviti cu incredere. Mega-delicios!
     Pofta buna!
    Si nu uitati sa-mi dati un like si un comm. Pupicei!