contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocăniţă De Vinete Italiană

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente: 
  • 2 vinete mari tăiate bucăţi
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • ulei de măsline, sare, piper
  •  1 ceapă roşie tocată
  • 2 căţei de usturoi feliaţi
  • 1 legatură de pătrunjel verde tocat
  • 2 linguri capere, câteva masline verzi fără sâmburi
  • 2-3 linguri oţet  cu ierburi aromate
  • 5 roşii tăiate bucăţi
Într-o cratiţă mare pe foc, se  pune câteva linguri de măsline, adăugaţi bucăţile de vinete, oregano, condimentaţi cu puţină  sare şi piper apoi amestecati. Prăjiţi amestecul timp de 4-5 minute, scuturând cratita din când în când. Dupa ce vinetele s-au rumenit, adăugaţi ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi mai prăjiţi încă câteva minute. Apoi adăugaţi caperele, măslinele şi oţetul. Când s-a evaporat oţetul adăugam roşiile şi mai fierbeţi aproximativ  15 minute.