Tocanita De Vara Cu Pui
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca ar fi dupa mine, nu prea as face mancare gatita vara, dar ai mei nu sunt obisnuiti sa manance salate toata ziulica. Asa ca am fost nevoita sa gatesc, zilele trecute, la un moment dat chiar am facut ceva mai neobisnuit, adica o mancare fiarta la cuptor in loc de aragaz, pt ca aveam de gatit pe aproximativ o saptamana si mai toate ochiurile aragazului erau ocupate cu tigai :))
Asa ca am luat o ceapa mare, o rosie, un ardei rosu si unul verde, un morcov, verdeata, o cutie mica de bulion, sare, piper, ulei si bucati de pulpe inferioare, coaste, aripi, spate, de la pui.
Am spalat si curatat legumele si bucatile de carne. Carnea am pus-o intr-o tigaie de tuci cu putin ulei sa prinda o crusta colorata si crocanta pe deasupra. Ceapa am taiat-o marunt, apoi am pus-o la calit alaturi de carne. Morcovul l-am dat prin razatoarea mica, iar ardeii i-am taiat bucatele mici la fel ca la salata, rosia am taiat-o cubulete.
Dupa ce ceapa a devenit transparenta am pus apa ca sa acopere bucatile de carne si am lasat sa fiarba ca sa pot spuma. Dupa ce nu s-a mai format spuma, am adaugat legumele, am dat sare si piper si am lasat sa fiarba la foc moderat, cu capacul pus.
Dupa ce a scazut la jumatate, adica dupa vreo 20-30 de minute, am adaugat 2 lingurite de bulion desfacute intr-o ceasca de apa si am amestecat bine in sosul de legume format. Am mai lasat cateva minute apoi am pus marar proaspat, tocat marunt si am inchis focul.
Si uite-asa, am mancat si noi, si pisicile (pielea de la pui) si cateii vagabonzi (oasele).
Pofta buna! :)