contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bucatarul curajos si mancacios a ajuns luna asta in lumea Simonei , care ne-a propus sa facem o reteta simpla si foarte gustoasa : Tocanita de pui cu piure de cartofi si cascaval. O tocanita buna nu se refuza niciodata, asa ca am trecut la executare.Reteta ei o gasiti aici .
INGREDIENTE:
-un kg pulpe superioare de pui
-o ceapa mare tocata
-2 catei de usturoi maruntiti
-un ardei rosu taiat cubulete
-o cutie de rosii decojite si maruntite
-o lingurita boia dulce
-fulgi de ardei iute dupa gust (optional)
-o foaie de dafin
-1 cana de apa sau supa de pui
-sare,piper dupa gust
-patrunjel verde tocat
-ulei ptr prajit
MOD DE PREPARARE:
1.Se rumenesc pulpele de pui in putin ulei, apoi se scot pe o farfurie si se rezerva la cald
 2.Daca mai e nevoie se mai adauga ulei, se calesc ceapa, usturoiul, ardeiul, se adauga boiaua apoi rosiile decojite, foaia de dafin si fulgii de ardei iute,daca va place mai iute.Se da un clocot,apoi se adauga carnea si apa sau supa,daca mai este nevoie , in orice caz cat sa nu acopere in totalitate carnea.Se fierb la foc domol aproximativ 15 minute, pana ce sosul se leaga.
3. Am mancat cu pofta tocanita alaturi de un altfel de piure, reteta aici.
Pofta buna si voua!