Tocanita De Pui
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Tocanita dupa mine, reprezinta felul de mancare cel mai practic si cel mai simplu, la ca nu-ti trebuie o reteta anume. E preparatul cu cele mai multe moduri de preparare. Fiecare are o reteta pe care fie a mostenit-o, sau pur si simplu adapteaza reteta dupa situatie sau dupa ingredientele care ii plac si pe care le are la momentul cand gateste. Astazi am facut o tocanita in care am vrut sa simt gustul de pui si de ardei, asa ca ingredientele principale au fost puiul si ardeiul.
Mod de preparare:
Copanelele de pui se spala si se inabuse in ulei de masline si putina apa. Cand sunt aproape gata se scot separat.
In uleiul ramas de la prajit, se inabuse ceapa tocata marunt si ardeiul gras rosu si verde, taiat fasii subtiri. Se lasa cateva minunte si se adauga rosiile decojite si taiate felii. Decojirea o facem prin soc termic, adica oparire si apoi trecerea in apa rece.
Dupa ce legumele s-au inmuiat, se adauga putina faina, pasta de tomate, catei de usturoi, sarea. piperul, boiaua si se complecteaza cu putina apa fiarta.
Se mai lasa sa fiarba cca 10 minute. Se adauga apoi peste legume si copanelele de pui, putin vin alb si jumatate de patrunjel tocat si se mai fierbe cateva minute sau se poate baga vasul la cuptor pentru 15 minute, astfel tocanita ar fii mai gustoasa.
Se serveste fierbinte cu restul de patrunjel tocat deasupra. Pofta buna!