TocĂniȚĂ De Pui
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Întotdeauna delicioasă, dacă este preparată după o rețetă competentă. Cum ar fi aceasta:
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
- un kg de cartofi
- un piept de pui
- 2 morcovi
- 3 cepe mai mici, usturoi
- ardei gras
- pătrunjel
- bulion
- sare, piper, delikat
- 50 ml de ulei
Plan de lucru:
- se taie ceapa, cartoful, puiul. Se toacă morcovul și usturoiul (poza 2)
- punem ceapa la călit, în ulei (poza 3)
- după 2-3 minute adăugăm carnea de pui (pozele 4 și 5)
- acoperim cu apă (poza 6)
- adăugăm cartofii (poza 7), morcovul și ardeiul gras (poza 8 )
- când carnea și legumele au fiert, punem 2-3 linguri de bulion (poza 9), plus pătrunjel (poza 10)
- mai lăsăm la foc redus până scade. Poftă bună! (poza 11)
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 3 lei/ porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A4. Preparate din pui