Tocanita De Pui La Cuptor
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O idee pentru pranz sau cina, rapida si aspectuoasa. Se face destul de rapid :) Daca nu aveti vase mai mici pentru a face individual, puteti pune intr-un vas mai mare, dar eu zic ca este mult mai simplu asa, servind fiecare persoana direct din vas ;)
Ingrediente:
400 g piept de pui
400 g rosii cuburi(1 cutie) Sun Food *
400 g rosii cuburi(1 cutie) Sun Food *
1 ceapa
1/2 ardei rosu
1/2 vanata
1/2 morcov
1 ceasca porumb
150 g ciuperci taiate
100 ml apa
sare, piper
patrunjel
3-4 cartofi cartofi
sare,piper
patrunjel
patrunjel
50 g cascaval
*Rosiile Sun Food:
Bogate in antioxidanti, vitamina A, vitamina C si, nu in ultimul rand, licopen, despre care se spune ca previne aparitia cancerului, rosiile nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta zilnica.
Informatii nutritionale/100g: 12 kcal, 1.1 g proteine, 0 g lipide, 3.2 g carbohidrati.
Ingrediente: rosii decojite, suc de rosii, sare
Mod de preparare:
Ceapa se taie julien, morcovul si ardeiu felii, vanata cubulete si pieptul de pui cubulete. Intr-o cratita/ tigaie incapatoare se pun cubuletele de pui sarate si piperate, apoi se adauga ceapa, ardeiul si morcovul; se calesc 5 minute impreuna.
Se adauga cubuletele de vanata, porumbul, ciupercile si rosiile.
Se amesteca impreuna, apoi se condimenteaza, se adauga apa si se fierbe pana scade sosul si se ingroase ( trebuie sa ramana foarte putin sos la tocanita).
Se adauga cubuletele de vanata, porumbul, ciupercile si rosiile.
Se amesteca impreuna, apoi se condimenteaza, se adauga apa si se fierbe pana scade sosul si se ingroase ( trebuie sa ramana foarte putin sos la tocanita).
Cartofii curatati se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca. Se curata si se paseaza grosier cu furculita. Se condimenteaza dupa gust si se asezoneaza cu patrunjel.