Tocanita De Pui Cu Piure De Cartofi Si Cascaval
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Pentru astazi o mancarica de casa, buna-bunuta si perfecta pentru pranz. Nimic extravagant, nimic complicat. Doar niste carne de pui, putin sos si piure. Simplu.
Asadar ingrediente:
- piept de pui fara piele si os
- 1 ceapa mare tocata marunt
- cateva rosii cherry
- 1 ardei gras grosu
- 1 ardei gras verde
- o mana de mazare
- o mana de fasole verde
- 3 linguri suc de rosii
- 1 lingura pasta de gogosari
- putin ulei pentru calit
- piure de cartofi cu cascaval
Pieptul de pui fara piele si os l-am taiat bucati potrivite. Le-am calit in putin ulei, pe toate partile, apoi le-am scos si pastrat pe o farfurie calda.
In uleiul ramas am pus ceapa tocata marunt, ardeiul gras taiat cubulete, rosiile cherry, mazarea si fasolea verde, pasta de gogosari si sucul de rosii. Am turnat o cana de apa si am lasat la fiert vreo juma' de ora, cred. Am adaugat bucatile de carne si am asezonat cu sare si piper. Foarte simplu.
Intre timp am preparat un piure de cartofi amestecat cu putin unt si cascaval ras pe razatoarea mare. Gustos!
Multumesc Simona, iar reteta face parte din provocarea lunara Bucatar Curajos.