Tocanita De Pui Cu Piure De Cartofi Si Cascaval
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
2 pulpe si 2 aripi de
pui de curte
1 ceapa mare
1 ardei capia rosu
1 ardei gras galben
200 g rosii cherry
patrunjel verde
sare
piper
3 cartofi mari
50 g unt
100 g cascaval Delaco
1 lingurita delikat
sare
Carne de pui am
prajit-o bine pe ambele parti, apoi am scos-o si am tinut-o la cald. In uleiul
ramas am calit ceapa si ardeii tocati marunt. Cand legumele s-au inmuiat putin
am pus carnea prajita. Am acoperit cu apa calda si am lasat sa fiarba. Dupa cca
20 minute am adaugat rosiile si am lasat sa fiarba pana sosul a scazut putin,
iar carnea si legumele sunt gatite bine.
Am pus patrunjel verde tocat si am oprit
focul.
Cat carnea e gatea, am
pregatit piureul, pasand cartofii fierti cu untul, apoi presarand treptat cascaval
ras si amestecand pana la omogenizare.
Am servit tocanita de
pui cu piureul pufos, alaturi de castraveciori bulgaresti facuti de mama!
Pofta buna va doresc!!