contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Pui A L Ancienne

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Titlul original este Fricassee de volaille a l'ancienne si am vazut mancarea asta pe blogul lui Cristi Roman. Am cautat reteta, am dat de ea aici: meilleurduchef.com dar nu am avut nici bucata de piept de pui cu tot cu coasta si nici cepe si ciuperci asa de mici incat sa nu fie nevoie sa le tai.
Asa ca am pastrat doar un singur cuvant din titulatura originala a retetei si in rest am tradus-o, dar, asa cum ma stiti, nu am respectat-o chiar litera cu litera.
Asadar am folosit: un piept de pui, cateva ciuperci proaspete, o ceapa mare, zeama de la jumatate de lamaie, ulei, o lingura de faina, patrunjel, sare, piper.
Mai intai am curatat ciupercile de pielite, le-am spalat si apoi le-am stropit cu zeama de lamaie, lasandu-le intr-un castronel.

Am taiat pieptul de pui in bucati mai mici si le-am dat prin faina apoi le-am pus intr-o tigaie cu ulei sa se rumeneasca putin.
Ceapa am curatat-o si spalat-o apoi am taiat-o in bucati mai marisoare, si am pus-o la calit alaturi de carne.

Dupa ce s-a rumenit un pic carnea si ceapa a devenit translucida, am pus un pahar cu apa, lasand sa fiarba fara capac la foc mediu.

Am taiat in bucatele mai mici ciupercile si le-am tras separat in ulei, pentru foarte putin timp, apoi am pus in uleiul respectiv o lingurita rasa de faina si am facut un sos alb, un roux, cum ii spun unii, stins cu zeama de carne si cu zeama de lamaie ramasa in castronel. E un amanunt foarte important, de fapt e secretul retetei, dupa parerea mea. Lamaia ii da un gust deosebit de o tocanita banala. Daca vreti mai mult sos alb, puneti mai multa faina, mie personal nu-mi place sa fie prea fainos.
Apoi am turnat ciupercile si sosul alb alaturi de carne sa fiarba.

Am lasat cca o ora, pana cand a scazut, mestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul vasului, am potrivit de sare (Delikat) si piper, am pus patrunjel tocat si am servit.

Pofta buna! :)

Articol recomandat de caietul-cu-retete.blogspot.com