Tocanita De Porc Cu Zucchini
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 5 ml ulei
- sare, piper, tarhon
- marar, patrunjel verde
Mod de preparare:
Se curata ceapa rosie si se taie cubulete apoi se pune la calit in ulei de masline. Intre timp se curata de coaja si seminte dovlecelul si se taie cubulete. Cand ceapa a devenit aurie se toarna peste si cubuletele de zucchini lasandu-se impreuna la calit cateva minute. Carnea de porc se taie si ea cubulete si se toarna peste ceapa si zucchini, se amesteca cateva minute si apoi se toarna apa pana cand se acopera carnea. Se lasa la fiert pana cand incepe sa scada si apoi se adauga, tarhon, sare si piper. Se amesteca ca sa nu se prinda de fund si cand apa a scazut si carnea este fiarta se toarna peste verdeturile tocate si se lasa sub capac (cu focul stins) aproximativ 15 minute.
Nota:
Garnitura perfecta pentru o tocanita este mamaliga...dar se poate servi dupa preferinta si cu orez sau cartofi piure...
Din frunze de patrunjel proaspat se poate face un suc foarte sanatos, iar pentru a-l obtine se mixeaza o mana de frunze proaspete, la care s-au adaugat patru linguri de apa, dupa care se lasa jumatate de ora la macerat, apoi se filtreaza. Aveti grija ca licoarea obtinuta este bine sa se consume imediat sau sa fie pastrata la frigider, insa nu mai mult de 4 ore. Trebuie sa stiti ca sucul proaspat obtinut din frunze de patrunjel este un puternic medicament, care de obicei nu se administreaza singur, ci diluat in putin suc de radacina de morcov spre exemplu. De regula, se iau de 4 ori pe zi, cate 4-6 linguri de suc de frunze de patrunjel diluat.
Se curata ceapa rosie si se taie cubulete apoi se pune la calit in ulei de masline. Intre timp se curata de coaja si seminte dovlecelul si se taie cubulete. Cand ceapa a devenit aurie se toarna peste si cubuletele de zucchini lasandu-se impreuna la calit cateva minute. Carnea de porc se taie si ea cubulete si se toarna peste ceapa si zucchini, se amesteca cateva minute si apoi se toarna apa pana cand se acopera carnea. Se lasa la fiert pana cand incepe sa scada si apoi se adauga, tarhon, sare si piper. Se amesteca ca sa nu se prinda de fund si cand apa a scazut si carnea este fiarta se toarna peste verdeturile tocate si se lasa sub capac (cu focul stins) aproximativ 15 minute.
Nota:
Garnitura perfecta pentru o tocanita este mamaliga...dar se poate servi dupa preferinta si cu orez sau cartofi piure...
Din frunze de patrunjel proaspat se poate face un suc foarte sanatos, iar pentru a-l obtine se mixeaza o mana de frunze proaspete, la care s-au adaugat patru linguri de apa, dupa care se lasa jumatate de ora la macerat, apoi se filtreaza. Aveti grija ca licoarea obtinuta este bine sa se consume imediat sau sa fie pastrata la frigider, insa nu mai mult de 4 ore. Trebuie sa stiti ca sucul proaspat obtinut din frunze de patrunjel este un puternic medicament, care de obicei nu se administreaza singur, ci diluat in putin suc de radacina de morcov spre exemplu. De regula, se iau de 4 ori pe zi, cate 4-6 linguri de suc de frunze de patrunjel diluat.
reteta recomandata de gatindcumira.blogspot.com