Tocanita De Porc Cu Ciuperci
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acum ceva timp am vazut si poftit, binenteles, pe blogul lui Flory, la o tocanita cu ciuperci si carne de porc. Binenteles ca am pus-o in aplicare a doua zi.. doar ca n-am apucat sa ma si pozez! Am refacut reteta si i-am facut repede-repede si cateva poze... ca era sa raman fara si de data asta :))
Multumesc Flory ptr reteta! Absolut delicioasa!!!
Ingrediente:
400 g pulpa porc
300 g ciuperci champignon
4 fire ceapa verde
4 catei usturoi
5 linguri ulei
100 ml vin alb
150 ml suc de rosii
1 lingurita boia iute
200 ml apa
sare
piper
marar verde
Carnea am taiat-o bucati potrivite, si am prajit-o pe ambele parti.
Cand s-a rumenit, am adaugat sare, piper si o cana de apa si am lasat sa foarna
pana s-a evaporat toata apa.
Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am adaugat peste carne.
Am
lasat cateva minute sa se caleasca, apoi am adaugat ciupercile curatate si
taiate in bucati mai mari. Am adaugat si vinul alb si lasam sa fiarba 15-20
minute, la foc potrivit, acoperind cratita cu un capac. Cand si vinul s-a
evaporat aproape tot, am pus boia, sucul de rosii si putina apa, am amestecat
bine si am mai lasat cateva minute pe foc. Am potrivit de sare, apoi am adaugat
mararul verde tocat (aici am uitat sa mai pozez!).
Am servit tocanita alaturi de mamaliguta calda si conopida cu varza
rosie.
Pofta buna!!