Tocanita De Porc Cu Ciuperci
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mancarica
delicioasa, facuta cu dragoste si rabdare, cu o aroma deosebita data si de vasul in care se fierbe,
la foc mic, vreme de cateva ceasuri bune !
Ingrediente:
500g
bucati carne de porc
500g
ciuperci proaspete
2
cepe mari
1
ardei kapia rosu
1
morcov
6
catei de usturoi
100ml
pasata de rosii
8-10
rosii sherry
1
legatura Frunze patrunjel
1
lingura ulei
Sare
Piper
Cartofi fierti
in coaja pt servit
Mod de
preparare:
Curatam
ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam. Spalam si bucatile de carne,
ciupercile si ardeiul. Tocam ceapa, maruntim ardeiul si le calim in ulei, cam 5
minute la foc mic. Intre timp dam morcovul pe razatoarea mica. Adaugam peste
ceapa, bucatile de carne si morcovul ras si asezonam. Le lasam la calit,
amestecand din cand in cand, cam 10’, pana-si schimba culoarea. Intre timp
taiem ciupercile si usturoil in felii.
In
vasul de lut pregatit din timp, punem ciupercile jumatate din usturoi, deasupra rasturnam
tocanita, iar deasupra restul de usturoi. Adaugam pasta de rosii, cateva Frunze
tocate te patrunjel si rosiile sherryene. Punem capacul si dam la cuptor pentru
60’, apoi dam jos capacul si lasam in continuare inca 60’, pana carnea este
bine patrunsa si sosul este aproape in intregime evaporat.
Intre
timp, curatam cartofii fierti si raciti, de coaja, ii taiem in jumatate si cu
lingurita sau ustensila speciala, ii scobim.
Servim tocanita
in doua moduri: pusa in cartofi, cu frunze de patrunjel presarate deasupra si
felii de gogosar murat si/sau deasupra bucatelelor de cartofi (rezultate dupa
scobire) si la fel cu felii de gogosar murat.
Pofta
buna!