contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Porc Cu Ceapa Si Usturoi Verde

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Nu-i asa ca va era dor de o friptura de porc?! Mie DA! :) Asa ca... va invit la masa!!
Ingrediente:
800 g  pulpa porc
5 fire ceapa verde
5 fire usturoi verde
1 lingura boia
2 lingura ketchup picat
1 lingura delikat
½ lingurita cimbru
200 ml vin alb
ulei
sare
piper
patrunjel verde


Carnea de porc am taiat-o bucati de cca 4-5 cm. Intr-o cratita am pus uleiul la incins, am adaugat carnea, si am lasat-o sa se prajeasca, pana s-a albit. Am adaugat ceapa si usturoiul tocate rondele, am lasat 2-3 minute la calit, apoi am completat cu apa cat sa acopere carnea. Am acoperit cu un capac si am lasat cca 30 minute. Intr-un castronel am amestecat boia, ketchup-ul, delikat-ul si cimbrul. Amestecul l-am pus peste carne, am adaugat si vinul si am mai lasat sa fiarba cca 30 minute. Am mai completat cu apa calda din cand in cand, in asa fel incat sa ramana un sos bine legat.
La final am potrivit de sare si piper si am adaugat patrunjelul verde tocat marunt.
Noi am servit cu piureu de cartofi, alaturi de o salata de castraveti, ceapa verde si marar.
 Pofta buna va doresc!