Tocanita De Porc Cu Ceapa Si Usturoi Verde
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu-i asa ca va era dor de o friptura de porc?! Mie DA! :) Asa ca... va invit la masa!!
Ingrediente:
Ingrediente:
800 g pulpa porc
5 fire ceapa verde
5 fire usturoi verde
1 lingura boia
2 lingura ketchup picat
1 lingura delikat
½ lingurita cimbru
200 ml vin alb
ulei
sare
piper
patrunjel verde
Carnea de porc am taiat-o bucati de cca 4-5 cm. Intr-o cratita am pus uleiul
la incins, am adaugat carnea, si am lasat-o sa se prajeasca, pana s-a albit. Am
adaugat ceapa si usturoiul tocate rondele, am lasat 2-3 minute la calit, apoi
am completat cu apa cat sa acopere carnea. Am acoperit cu un capac si am lasat
cca 30 minute. Intr-un castronel am amestecat
boia, ketchup-ul, delikat-ul si cimbrul. Amestecul l-am pus peste carne, am
adaugat si vinul si am mai lasat sa fiarba cca 30 minute. Am mai completat cu
apa calda din cand in cand, in asa fel incat sa ramana un sos bine legat.