contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Pipote Si Inimi De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Poate ca pentru unii pipotele si inimile intra la capitolul ”mancaruri bizare”, insa pentru noi e o mancare ca oricare alta, care, prin natura ingredientului principal, nu se deosebeste mult de o delicatesa a bucatariei romanesti (sper!), ciorba de burta. Adica, ce mi-e burta de vita, ce mi-e pipota de pui, nu? ;) Trebuie sa spun musai ca tocanita cere putin usturoi si o paprika buna, buna, care sa-i dea aroma si savoare. Ca sa nu mai vorbesc de o mamaliga alaturi, fara de care nu se poate!
Ingrediente:
1 kg pipote si inimi de pui
1 ceapa medie
1 morcov
1 ardei
5 catei de usturoi
1 lingurita rasa de boia
2 linguri de faina
150 ml lapte
3-4 linguri de smantana
sare
Am taiat marunt ceapa, ardeiul si morcovii...

...si le-am calit in ulei incins. Am adaugat pipotele spalate, usturoiul si boiaua si le-am mai tinut pe foc 2 minute, amestecandu-le.

Am pus apoi apa fierbinte asa, cat sa le acopere de un deget si le-am lasat sa fiarba.

Intre timp am facut o ingrosala, din faina, lapte si smantana. Am desfacut faina in lapte amestecand cu o furculita sau un tel, ca sa nu se formeze cocoloase. Am pus si smantana si am amestecat din nou. A iesit un amestec de consistenta unei smantani mai subtiri.

Am turnat ingrosala in tocanita, amestecand tot timpul. Am mai lasat 3-4 minute sa fiarba si sa prinda consistenta sosul.

A iesit o tocanita ca la carte!

Noi am mancat-o cu mamaliga, dar la fel de bine se poate manca si cu paste sau cu piure de cartofi.