Tocanita De Naut
Sursa Tocanita de naut
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna ianuarie avem o noua provocare. Eu am avut de rasfoit blogul Sugar, spice and everything nice! a lui Lacramioara de unde am ales reteta de tocanita de naut , facand ceva modificari la ea: am adaugat putin carnat de casa.
Ingrediente
o conservănăut SunFood
1 ceapă mare
2 morcovi medii
2 linguri pasta de ardei
carnat de casa afumat
2 linguri de ulei
3 linguri pastă de roșii
sare, piper
1 linguriță de cimbru uscat
Apă
Mod de preparare:
Năutul fiind deja fiert, doar am desfăcut conserva, am scurs-o de apă și am spălat puțin năutul cu apă rece, l-am scurs din nou și l-am lăsat deoparte, într-un bol.
Am încins uleiul, am călit 2 minute ceapa, am adăugat morcovii și pasta de ardei și le-am mai călit 2 minute. Apoi, am adăugat carnatul, năutul și pasta de roșii dizolvată în puțină apă. Am mai adăugat apă cât să fie acoperit tot năutul, am adăugat sare, piper și cimbru.
Am dat focul mediu, am pus un capac peste cratiță și am lăsat să fiarbă până a scazut toată apa, rămânând un sos.
A iesit o mancarica foarte buna. Va doresc pofta buna!