Tocanita De Maruntaie De Pui
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Doar o portie. Pentru cei cuminti :). E cu untura , e cu ceapa dar e al naibii de buna :)). Tocanita asta o facea bunicul cand eram in vacanta la tara. Doar pentru mine .
Ingrediente:
- 1 pipota de pui
- 1 ficat
- 1 inima ( eu nu am pus , gaina care am primit-o de la mama nu avea :)))
- 1 lingura untura
- 1 ceapa
- sare, piper, boia
Topim untura intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata un pic mai mare si amestecam. Lasam pana se caleste ceapa si adaugam maruntaiele inafara de ficat taiate bucatele. Condimentam cu boia, sare , piper, lasam sa se prajeasca putin si apoi completam cu apa.
Lasam sa fiarba ( daca e nevoie mai adaugam apa, eu am adaugat pentru ca au fiert tare greu fiind de la gaina de casa). Cand carnea este fiarta adaugam si ficatul ( se face imediat) .
Lasam sa scada.
Servim cu mult patrunjel verde tocat si cu mamaliguta. Si cu castraveti murati de vara :).
PP