Tocanita De Legume
Sursa Tocanita de legume
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Tot e miercuri, deci, zi de post.... tot vorbim diseara despre bunatatile toamnei si mancarea sanatoasa.... azi sunt foarte scurta in exprimare (nici nu mi-as ingadui sa fiu altfel! avand in vedere alea cinci ore de somn de cand a inceput saptamana... deh!).. faceti abstractie de paranteza anterioara, ...deci, zic! azi vin cu ceva foarte simplu, foarte bun, foarte de post si foarte ieftin: Tocanita de legume.
Asadar ingrediente:
cantitatile sunt la personala dvs. alegere
eu am folosit pentru un ceaun maricel, in care fac de obicei mamaliga... cantitatile de mai jos
- 3 vinete potrivite
- 2 cepe mari
- 5 ardei grasi
- 3 gogosari
- 1 dovlecel mare
- 3 linguri pasta de gogosari (optiona! imi ramasese de la poze si .... )
- cateva rosii curatate de coaja si taiate cubulete
- 2 linguri suc de rosii
- sare, piper, frunza dafin
- 200 ml ulei
Vinetele, areii si gogosarii le spalam si le punem la perpelit sa dam jos coaja ia subtire. Adica le coacem si le punem in oala sa se abureasca vreo 15 minute si apoi ... curatam. Scoatem cotoarele, samburii de la ardei si gogosari si tocam legumele astea marunt. Ceapa curatata si tocata o calim in vreo 200 ml ulei. Cand s-a inmuiat si a devenit aurie adaugam dovlecelul, curatat si ras pe razatoarea mare. Calim citeva minute apoi adaugam restul legumelor, sucul de rosii, piper, sare si frunza de dafin. Turnam apa rece cat sa curpinda toata compozitia asta si lasam la fiert la foc foarte mic, cam o ora. Trebuie sa scada bine si sa ajunga la consistenta zacustii pentru camara.
Potriviti de sare, dupa gust si consumati cu incredere.
Pofta buna!