contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Legume Cu Orez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Dupa cum bine stim cu totii acum e toamna. Si unde mai pui ca acum chiar e toamna, caci fix astazi a inceput si scoala si gradinita. Astfel incat pentru noi urmeaza un program de reacomodare cu mersul la gradinita, grupa mare si tot tacamul. Ba chiar au reinceput si cursurile de dans, si scoala lui mami si invatatul pentru examene si cine stie cate si mai cate vor mai incepe. Asa incat va fi o perioada de reacomodare cu tot ce inseamna program, disciplina si rigoare, dar va fi si o perioada dificila pentru ca nu va mai fi timp pentru gatit asa cum ne dorim. Dar, dar dragii mei, am pregatit zilele astea niste preparate senzationale, am pus rosii pentru iarna, am facut magiun de prune, am copt vinete, iar despre cateva din minunile astea vom vorbi aici pe blog. Acum, pentru ca ieri a fost duminica si ne-am dus putin pana la tara, am preparat si o Tocanita de legume cu orez, perfecta sa ne tina vreo doua zile de luat la pachet. Am pus niste dovlecel, niste gogosari copti, un borcan cu ciuperci gata feliate de la Sun Food si peste toate astea o conserva de rosii cuburi in sos, tot de la prietenii Sun Food. Dar mai bine va povestec exact ce si cum.

Tocanita de legume cu orez

Ingrediente pentru reteta de Tocanita de legume cu orez

  • 3 cepe potrivite
  • 800 gr gogosari copti
  • 1 dovlecel
  • 2 vinete
  • 1 conserva de rosii cuburi Sun Food
  • 1 borcanel de ciuperci feliate Sun Food
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 0 mana de orez

Mod de preparare pentru reteta de Tocanita de legume cu orez

Spalati gogosarii si vinetele, stergeti-le de apa si puneti-le pe o plita sau gratar la copt. Gogosarii copti ii puneti intr-o punga de nylon, cu putina sare si lasati-i acolo vreo 20 minute. Apoi se vor curata foarte usor de partea arsa. Vinetele le curatati de partea arsa cu un cutit si le puneti la scurs de zeama amaruie.

Tocanita de legume cu orez

Tocati cepele marunt si caliti-le in ulei de floarea soarelui. Imediat ce se inmoaie si devin aurii, puneti dovlecelul curatat de coaja si tocat foarte marunt. Puteti folosi pentru maruntit un robot de bucatarie, dar veti obtine o tocanita foarte fina, gen pasta. Eu am dat prin robot doar ceapa, dovlecelul si vanata. Gogosarii taiati-i suvite cu ajutorul unui cutit ascutit, asta doar dupa ce ii veti curata de cotoare si seminte.  Peste ceapa calita veti pune dovlecelul maruntit si vanata tocata pasta. Apoi turnati continutul unei conserve de rosii cuburi, ciupercile din conserva scurse de zeama si gogosarii copti feliute. Adaugati o cana de apa si fierbeti pe plita, la foc molcom, cu un capac tras de o parte. Potriviti de sare, dupa gust, aruncati si boabele de piper si frunzele de dafin si lasati pe foc cam 20 de minute.

Separat, intr-o craticioara fierbeti orezul, dar sa fie usor al dente, nu fiert in intregime. Scurgeti de excesul de apa, daca mai este apa in exces si puneti orezul fiert in cratita cu tocanita de legume. Mai lasti pe foc 5 minute si gata.

Consumati tocanita de legume cu orez calda sau rece, dupa preferinte.

Pofta buna!

 Tocanita de legume cu orez Tocanita de legume cu orez Tocanita de legume cu orez Tocanita de legume cu orez

 

Acest articol Tocanita de legume cu orez apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.