Tocanita De Iepure Cu Naut
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Astazi va aduc pe masa, pentru pranz o Tocanita de iepure cu naut, demna de toata increderea si pofta voastra. E o tocanita delicioasa, numai buna de savurat in zilele astea de vara nu prea torida. Caci nu stiu cum se face, insa atat am asteptat vara asta care pe mine nu m-a convins ca a aparut. Adica, cum sa zic eu, astrologic e vara, stiu… unii s-au plins acum vreo saptamana dupa 2 zile de vara adevarata si au facut vreo magie neagra ceva, un voodoo, si vara asta a plecat, s-a ascuns… habar nu am, insa pentru mine vara nu e. Unde e? habar nu am… dar sper sa revina… Bat campii si fara legatura cu tematica blogului si fara legatura cu reteta de astazi… insa vreau sa fie vara… Revenind la reteta noastra, va zic ca am folosit un iepure de casa, din curtea noastra de la tara si o conserva de naut de la prietenii nostri de la Sun Food conserve 100 % sanatoase.
Ingrediente pentru reteta de Tocanita de iepure cu naut
- 500-600 gr carne de iepure
- 1 conserva de naut Sun Food
- 1 morcov mare
- 1-2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 5 rosii mari
- 1/2 leg patrunjel verde
- ulei de floarea soarelui
- frunze de dafin
- piper
- boabe de enibahar
- turmeric
- cumin
- 1 ardei iute
- 1/2 pahar de vin alb
Mod de preparare pentru reteta de Tocanita de iepure cu naut
Mai intai vom pregati carnea de iepure. Am folosit carne de iepure de casa, eco, crescut in gospodaria socrilor mei, astfel ca stiu exact ce pun in farfurie. Carnea de iepure o spalati si o taiati in bucati potrivite. Cea mai folosita carnea pentru tocanite, la noi, este spatele, spinarea de iepure. Bucatile de carne le ungeti cu unt amestec din cateva linguri de ulei, sare, boabe de enibahar, 1 lingurita de turmeric si 1 lingurita de cumin. Puneti bucatile de carne intr-un bol, frecate bine cu acest amestec de condimente si adaugati un pahar de vin. Acoperiti bolul cu o folie de aluminiu si lasati la frigider peste noapte.
A doua zi scoateti bucatile de carne si prajiti-le in putin ulei, pret de cateva minute, pana se albesc complet, pe fiecare parte. Soateti bucatile de carne si pastrati-le la cald.
Intr-o cratita incapatoare caliti usor ceapa tocata marunt, morcovul, ardeii si ardeiul iute tocat bucatele. Adaugati in cratita si rosiile tocate marunt, impreuna cu sucul lasat si amestecati. Puneti bucatile de carne si acoperiti totul cu o cana de apa. Lasati la fiert molcom cam o ora, o ora si jumatate. Cu 10 minute inainte de a opri focul adaugati boabele de naut.
Seriviti tocanita de iepure cu naut cat este calda spre fierbinte.
Acest articol Tocanita de iepure cu naut apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.