Tocanita De Iepure Cu Galuste Fabuloase
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
V-a aduceti aminte de provocarea Bucatar Real? Eu da. Le-am luat vasul. Da, da, ala fain Pyroflam de 2 L, perfect rotud si cu capacul ala de sticla. Superb!
Si am promis ca fac reteta pe care le-am aratat-o, iar ei... mirosind-o au ramas cu gandul la ea. Asa ca astazi le-o arat si lor si voua si tuturor. Sunt happy. Vasul Pyroflam e perfect. Exact cum am spus in postarea initiala. E perfect adaptabil retetei mele, a tocanitei de iepure cu galuste.
Ei, dragilor, uite asa in weekend-ul ce tocmai a trecut, scot urecheatul in congelator, dezghet total, baut cafea, tocat toate alea, framantat aluat, pus in vas, prajit, copt, ... si in sfarsit savurat. Totalmente incredibil de bun! Un adevarat dezmat culinar. Pe bune!
Sa mai spun ca musafirii au fost dati pe spate la vederea vasului alb Pyroflam, plin ochi cu galuste mirosind a ceva indestructibil de aromat si tronand tantos in mijlocul mesei? V-am spus doar: e vasul perfect!
Dar ati asteptat destul nu? Asa ca...skip intro si mergeti la:
Asadar ingrediente:
pentru tocanita:
- 1 iepure de casa taiat in bucati potrivite
- 10 felii de costita afumata
- 1 lingura rozmarin
- 300 gr ciuperci Pleurotus
- 2 cepe potrivite
- 500 ml bere
- 700 ml supa de pui
- o lingura de unt
- 1 lingura faina
- ulei de masline
- sare de mare si piper proaspat macinat
- 300 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 150 gr unt
- 1/2 nucsoara
- 1 lingurita tarhon
- sare si piper proapst macinat
- putin lapte
Fiecare bucata de iepure o dam prin faina si o scuturam bine pentru a inlatura excesul. Punem vasul Pyroflam direct pe flacara, incalzim uleiul de masline si untul si adaugam bucatile de carne pe rand, prajindu-le circa 5-7 minute pe toate partile. Cand s-au rumenit putin toate, punem peste ele feliile de costita afumata, adaugand un praf de sare de mare si piper proaspat macinat. Le mai lasam cateva minute pe foc, pana se mai prajeste si costita, avand grija sa amestecam in vas, pentru a nu se arde carnea. Adaugam apoi rozmarinul, ciupercile taiate, ceapa tocata si lasam pe foc mic, inca 10 minute, pana ce se inmoaie ceapa si devine aurie. Incorporam apoi o lingura de faina, berea si supa de pui si lasam vasul Pyroflam direct pe flacara, inca 30-40 minute, acoperind totul si spionand prin capacul de sticla. Cand tocanita a mai scazut asezam galustele peste ea, la o distanta de circa 1 cm unele fata de altele. Acestea vor actiona ca un capac, permitand carnii sa retina zeama si sa nu se usuce. Stropim totul cu ulei de masline si dam vasul in cuptorul incins la treapta 5 (190grade) pentru maxim 40-45 minute. Galustele vor fi crocante deasupra si moi dedesubt, ca niste chifle. Si vor fi... absolut fabuloase! Punem vasul direct pe masa si....
Pofta buna!