contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Iarna Cu Linte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Lintea este un aliment ieftin, versatil, rapid si usor de pregatit, dar si satioasa. Este declarat unul din cele mai sanatoase alimente, asa ca ar fi pacat sa nu profitam, gatind o reteta foarte gustoasa, care ne va da suficienta energie pentru restul zilei.

INGREDIENTE:

2 bucati ceafa/cotlet de porc (in jur de 350 g)
2 linguri de ulei de masline
2 cepe medii
2 catei de usturoi tocati
1 cana de linte verde – 200 g
4-5 morcovi tineri
1 pastarnac mic
1/2 lingurita de sare
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
4 crengute de cimbru proaspat
1 frunza dafin
1 ceasca mica suc de rosii
1/2 legatura patrunjel verde – pentru servit

PREPARARE:

La cat de simplu se face, nu vom sta foarte mult in bucatarie. In 30 de minute avem o mancarica foarte gustoasa, asa ca nu mai stam prea mult pe ganduri si purcedem la treaba: calim carnea tocata cuburi in uleiul bine incins. Adugam pe rand ceapa, morcovii si pastarnacul, apoi lintea, calind de fiecare data minim 2 minute.

Amestecam destul de des, pentru a nu se lipi ingredientele de tigaie.

Dupa ce le-am calit pe toate, adaugam firele de cimbru, frunza de dafin si usturoiul pisat, condimentam cu sare si piper, apoi punem 2 cani de apa calda si fierbem 20 de minute la foc mediu. Cu 5 minute inainte sa oprim focul adaugam sucul de rosii.

Luam vasul de pe foc si adaugam patrunjel verde, proaspat tocat.

Servim imediat, cu paine de casa.

Sa aveti pofta!

Share on FacebookShare on Facebook