Tocanita De Ficatei Cu Ceapa
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Arata de minune si este tare gustoasa! Sotul meu m-a ajutat cu poza finala, trebuie sa recunosc ca a avut o idee geniala si ca a iesit superba.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 6 ficatei proaspeti de pui
- 2 cepe
- 2 catei usturoi
- cimbru
- sare
- piper
- patrunjel
- ulei
- 200 ml lapte
- 1 lingura bulion
Ficateii se curata de membrane si se lasa in frigider intr-un bol cu lapte timp de o ora pentru a se fragezii.
Se toaca ceapa marunt, se caleste in ulei, se adauga ficateii taiati bucatele. Se calesc toate impreuna timp de 2-3 minute.
Se toarna un pahar de apa, bulionul, se condimenteaza, se adauga ustuoiul feliute si se lasa la fiert inca 10 minute. La sfarsit se presara patrunjel verde maruntit deasupra. Se serveste cu piure de cartofi sau mamaliguta.