Tocanita De Fasole Cu Masline
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am intrat in postul Craciunului si ingeniozitatea ne obliga la retete un pic mai altfel .
Ingrediente :
500 g fasole
2 cepe3 catei de usturoi zdrobiti
250 g masline negre
1 lingurita de cimbru
4 foi de dafin
1 lingurita cu boia dulce sau iute
2 linguri cu bulion
patrunjel
Mod de preparare :
Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei pana s-a inmuiat.Am pus boiaua si bulionul. Am adaugat fasolica,maslinele intepate din loc in loc cu o scobitoare,cimbrul,foile de dafin si 500 ml de zeama de unde a fiert fasolea. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cam 10-15 minute,la foc domol.
Se pun cateii de usturoi si patrunjelul .Potrivim de sare si piper. Acoperim,apoi inchidem focul.
Serviti aceasta mancarica gustoasa cu ceapa rosie !
Pofta buna si post usor !