Tocanita De Ciuperci
Sursa TOCANITA DE CIUPERCI
articol scris de sabina-madalina.blog blog sabina-madalina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi tocanita de ciuperci ...si simpla si buna ...
Imi plac ciupercile si le pregatesc ori de cate ori am ocazia: supe crema, bruschete, pizza, crude-marinate (va voi povesti intr-o postare viitoare despre aceasta marinare) ...
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1/2 telina
- 2 linguri ulei
- 300 ml suc de rosii/3 linguri bulion
- patrunjel proaspat
- sare si piper
Curatam ciupercile, le clatim si le taiem (cea mai grea etapa de altfel - eu am cooptat un ajutor si cat timp el a executat operatiunea eu am pregatit celelalte legume, ba chiar le-am si calit).
Calim ceapa in doua linguri de ulei, apoi adaugam morcovul si telina. Dupa ce legumele s-au calit, punem si ciupercile. Daca este cazul, adaugam si o jumatate de cana de apa. Lasam sa fiarba.
Cand ciupercile sunt fierte, adaugam sucul de rosii , condimentam cu sare si piper si mai lasam tocanita sa fiarba inca 10 minute. Indepartam vasul de pe foc si presaram patrunjel proaspat.
Pofta buna si o saptamana usoara!