Tocanita De Ciuperci Cu Smantana
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Daca spun “simplu, rapid, bun, fara carne” inevitabil ma gandesc la ciuperci. Pentru tocanita aceasta fac o exceptie: pot sa o mananc 2 zile la rand cu aceeasi pofta…
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii generoase)
700 g ciuperci champignon
2 cepe medii
200 ml smantana pentru gatit
1 lingura faina
2 catei de usturoi
4 linguri ulei
25 g unt
sare
piper
1/2 lingurita oregano
1/2 legatura patrunjel verde
PREPARARE:
Ciupercile spalate si curatate le feliem, sau le taiem cuburi. Punem untul si uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Adaugam cateii de usturoi taiati pe jumatate si ii calim pana devin aurii. Ii scoatem apoi si ii aruncam. In acest ulei calim mai departe ciupercile, impreuna cu ceapa tocata cat mai fin.
Cand ciupercile devin moi condimentam cu un praf de oregano, sare si piper, adaugam o parte din verdeata tocata (in functie de gusturi) si amestecam pentru a se omogeniza. Turnam 150 ml apa si lasam sa fiarba in jur de 7-8 minute.
Adaugam smantana amestecata in prealabil cu faina si lasam sa fiarba inca 3 minute, sau pana da semne ca se ingroasa.
Luam de foc, presaram restul de verdeta si servim cu mamaliga calda.
Pofta buna!