Tocanita De Ciuperci Champignon (2-4 Persoane)
articol scris de andreeas blog inventiiculinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Felul doi, mancarea mea preferata in bucataria mea cea noua: tocanita cu ciuperci. Cred ca am mai spus, imi plac ciupercile sub orice forma si la orice ora, deci nu puteau lipsi din meniu.
Ingrediente:
700-800 gr ciuperci (atat am luat eu)
o ceapa alba mare
2-3 fire ceapa verde
1 ardei gras/capia rosu
patrunjel verde cat de mult
sare si piper dupa gust
1 fir ulei
50 gr smantana
Timp de preparare:
40-45 minute
Dificultate:
Redusa
Dupa ce legumele se calesc putin se adauga ciupercile scurse bine, se adauga sare si piper dupa gust si putin patrunjel pentru aroma, apoi se lasa la fiert, amestecand usor din cand in cand. Ciupercile vor lasa apa, le acoperim partial cu un capac si le lasam sa fiarba la foc mediu.
Dupa ce ciupercile s-au fiert se adauga smantana si restul de patrunjel tocat si se mai lasa cateva minute pana se ingroasa sosul apoi se poate servi.
Mod de servire:
Se pot servi doar cu mamaliguta sau ca si garnitura pentru carne: eu am ales sa servesc cu gratar din piept de pui.
Tips:
Sosul se ingroasa la fel de bine chiar daca nu folositi faina, daca totusi ciupercile au lasat prea multa apa, o lingurita de faina adaugata in smantana e suficienta.
Stiati ca:
Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale, printre care si seleniul, foarte important pentru organismul nostru?
Spor si Bon appétit ;)
700-800 gr ciuperci (atat am luat eu)
o ceapa alba mare
2-3 fire ceapa verde
1 ardei gras/capia rosu
patrunjel verde cat de mult
sare si piper dupa gust
1 fir ulei
50 gr smantana
Timp de preparare:
40-45 minute
Dificultate:
Redusa
Mod de preparare:
Ciupercile se spala bine si se scurg de apa apoi se taie felii, mie imi place sa le tai mai groase pentru a ramane mai carnoase. Se curata si se spala ceapa si ardeiul apoi se pun la calit in tigaie,cu putin ulei. Eu am avut ardei capia si l-am adaugat pentru ca e dulceag si pentru a da culoare mancarii, se poate folosi ardei gras de asemenea.
Dupa ce legumele se calesc putin se adauga ciupercile scurse bine, se adauga sare si piper dupa gust si putin patrunjel pentru aroma, apoi se lasa la fiert, amestecand usor din cand in cand. Ciupercile vor lasa apa, le acoperim partial cu un capac si le lasam sa fiarba la foc mediu.
Dupa ce ciupercile s-au fiert se adauga smantana si restul de patrunjel tocat si se mai lasa cateva minute pana se ingroasa sosul apoi se poate servi.
Mod de servire:
Se pot servi doar cu mamaliguta sau ca si garnitura pentru carne: eu am ales sa servesc cu gratar din piept de pui.
Tips:
Sosul se ingroasa la fel de bine chiar daca nu folositi faina, daca totusi ciupercile au lasat prea multa apa, o lingurita de faina adaugata in smantana e suficienta.
Stiati ca:
Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale, printre care si seleniul, foarte important pentru organismul nostru?
Spor si Bon appétit ;)