Tocanita De Ceapa
Sursa Tocanita de ceapa
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand eram mica imi placea la nebunie mancarea aceasta - tata o prepara des, mai ales in perioada de post. Si acum imi place mult, insa o gatesc mai rar - tocanita nu se impaca prea bine cu ficatul meu :(
Mersi tata pentru reteta!
Mersi tata pentru reteta!
Ingrediente pentru 2 portii:
- 2 cepe potrivite ca marime
- 50g sunca afumata [optional]
- 2 linguri faina
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita cimbru
- ~300 ml apa
- ulei
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
Sunca taiata cuburi si ceapa tocata marunt se calesc 3-4 minute (ulei cat sa acopere fundul cratitei). Se adauga apoi faina si se amesteca bine sa nu ramana cocoloase. Imediat se adauga boiaua, cimbrul, cate o lingurita sare si piper si se toarna apa. Se fierbe la foc mic timp de 10 minute, amestecand mereu si adaugand apa daca este nevoie. La sfarsit se mai potriveste de sare si piper.
La servire se presara cu cascaval ras.
PS: eu am adaugat si o jumatate de ardei copt. Bun s-asa. Pofta buna!
La servire se presara cu cascaval ras.
PS: eu am adaugat si o jumatate de ardei copt. Bun s-asa. Pofta buna!