contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Ceapa Cu Aripioare De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Exact cum o  facea bunica! Ne lingeam pe degete de buna ce era!

Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 6 aripioare de pui (ideal de tara, daca nu ... gasiti in Cora pui osanesc, crescut traditional. Costa dublu fata de un pui normal, insa merita)
- 5-6 cepe (rosii si galbene)
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri de pasta de rosii
- 1/2 legatura de marar + 1/2 legatura de patrunjel
- sare/piper/ulei de floarea soarelui (4-5 linguri).
Preparare:
Asezonati aripioarele de pui (sare/piper) si puneti-le intr-o cratita in care ati incins uleiul. Lasati-le pana cand prind o crusta aramie (3 minute pe fiecare parte). Dupa ce le scoateti, in aceeasi cratita puneti ceapa tocata julien foarte fin (eu am tocat-o la robotul de bucatarie) si usturoiul feliute. Lasati circa 5-6 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati pasta de bulion, sare, piper. Mai lasati pe foc 2 minute.
Puneti sosul si aripioarele intr-un vas de ceramica si gabati-l la cuptor, circa 1 ora, la 180 de grade. La final adaugati verdeata tocata foarte fin.
Merge de minune cu o mamaliguta. Reteta o gasiti aici.

Pofta buna!