Tocanita De Ceapa Cu Aripioare De Pui
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Exact cum o facea bunica! Ne lingeam pe degete de buna ce era!
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 6 aripioare de pui (ideal de tara, daca nu ... gasiti in Cora pui osanesc, crescut traditional. Costa dublu fata de un pui normal, insa merita)
- 5-6 cepe (rosii si galbene)
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri de pasta de rosii
- 1/2 legatura de marar + 1/2 legatura de patrunjel
- sare/piper/ulei de floarea soarelui (4-5 linguri).
Preparare:
Asezonati aripioarele de pui (sare/piper) si puneti-le intr-o cratita in care ati incins uleiul. Lasati-le pana cand prind o crusta aramie (3 minute pe fiecare parte). Dupa ce le scoateti, in aceeasi cratita puneti ceapa tocata julien foarte fin (eu am tocat-o la robotul de bucatarie) si usturoiul feliute. Lasati circa 5-6 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati pasta de bulion, sare, piper. Mai lasati pe foc 2 minute.
Puneti sosul si aripioarele intr-un vas de ceramica si gabati-l la cuptor, circa 1 ora, la 180 de grade. La final adaugati verdeata tocata foarte fin.
Merge de minune cu o mamaliguta. Reteta o gasiti aici.
Pofta buna!