Tocanita De Cartofi – De Post
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)
6 cartofi mari
1 ceapa mare
2 morcovi
1 ardei kapia sau 1 gogosar
2 catei usturoi
1 ceasca sos de rosii
1 ceasca vin alb
1 lingurita boia dulce
5-6 boabe piper
1 lingurita sare
5 linguri ulei
cateva fire de cimbrisor
1 fir de rozmarin
cateva fire de patrunjel
500 ml apa
PREPARARE:
Pentru inceput curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi mai mari. Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovii rasi si ardeiul tocat cuburi.
Dupa ce s-au calit, adaugam cartofii, cateva fire de cimbrisor si o crenguta de rozmarin si ii calim aproximativ 2 minute amestecand in tigaie pentru a se intrepatrunde aromele. Apoi, punem 450-500 ml apa, o ceasca de vin alb, boia si boabele de piper. Cartofii trebuie sa fie acoperiti de apa pentru a fierbe bine. Lasam sa fiarba la foc mediu cam 10 minute. Adaugam sosul de rosii, sarea, cateii de usturoi taiati pe jumatate si dam la cuptor la 200°C pentru inca 20 de minute. Cand scoatem din cuptor gustam sa vedem daca mai este nevoie de sare.
Servim tocanita calda cu patrunjel verde tocat, cu o salata de ardei copti sau salata verde cu leurda.
Pofta Buna!