Tocanita De Cartofi De Post
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de preparare:
35 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
8 cartofi
o ceapa
un ardei
un morcov
4 catei de usturoi
o lingura de faina
2 rosii
2 cani de apa
o legatura de patrunjel
sare, boia, piper
putin ulei pentru prajit
Mod de preparare: Se curata legumele, se taie cubulete.
Ceapa se pune la prajit in putin ulei, se adauga o lingura de faina, se ia de pe foc, se amesteca bine, apoi se pune o lingurita de boia, si se pune din nou pe foc mic. Se adauga catofii si morcovii taiati cubulete, si se amesteca repede, apoi se pun 2 cani de apa, sa treaca peste cartofi. Se adauga sare, piper si o legatura de patrunjel, si se lasa la fiert, cu capac, la foc mic. Se iau rosiile, se oparesc, se decojesc si se taie cubulete, apoi se pun peste tocanita(rosiile se pot inlocui cu suc de rosii-bulion, sau pasta de rosii). La final, se adauga patrunjel tocat.
Sursa:gustos.ro autor Ramona