Tocanita De Cartofi Cu Ciuperci – De Post
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
(pentru 3 portii)
700 g cartofi fierti in coaja
300 g ciuperci champignon
1 ceapa mare
2 morcovi medii
1 ardei kapia sau 1 gogosar
2 catei usturoi
1 ceasca sos de rosii
1 lingurita boia de ardei dulce
cateva boabe piper
4 linguri ulei
cateva fire de cimbrisor
1 frunza de dafin
cateva fire de patrunjel
500 ml apa
sare
PREPARARE:
Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovii rasi si ardeiul tocat cuburi, apoi adaugam cipercile spalate, curatate si taiate felii sa se caleasca impreuna cu restul legumelor.
Dupa ce s-au calit, adaugam cartofii curatati de coaja si taiati cuburi, calim inca 1 minut, apoi punem cateva fire de cimbrisor si frunza de dafin, sosul de rosii, cateii de usturoi taiati in cuburi, boia de ardei, boabele de piper, turnam apa si lasam sa fiarba cam 5 minute.
Dupa acest interval de timp dam la cuptorul preancalzit la 200°C pentru inca 15-20 de minute. Cand scoatem din cuptor asezonam cu sare si piper proaspat macinat.
Servim tocanita de cartofi cu salata de ardei copti sau salata verde.
Sa aveti pofta!