contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Cartofi Cu Castraveti Murati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mmmmmm! Daca ar avea poza si miros!!! Si gust!!! Un deliciu!

Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 felie de sunca traditionala afumata (gasiti in piata, la raionul cu produse traditionale)
- 4-5 cartofi mari
- 2-3 castraveti murati
- 10-12 masline kalamata si verzi
- 1 ceapa rosie mare
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri de pasta de rosii
- 3 frunze de dafin
- un varf de cutit de ghimbir uscat macinat
- un varf de cutit de cimbru uscat
- un varf de cutit de oregano uscat
- jumatate de lingurita de boia dulce
- 1 crenguta proaspata de rozmarin
- 1/2 legatura de marar proaspat + 1/2 legatura de patrunjel proaspat
- sare/piper/ulei de masline.
Preparare:
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun la fiert, cu putina sare, timp de 10 minute.
Separat, puneti intr-o cratita 2 linguri de ulei de masline si crenguta de rozmarin. Adaugati dupa 1 minut cateva linguri de apa si puneti ceapa si usturoiul tocate foarte marunt. Lasati 2 minute, cu capacul pus, la foc potrivit. Adaugati sunca afumata, taiata bucatele foarte mici, maslinele, si mai lasati 2 minute. Scoateti crenguta de rozmarin. Puneti pasta de rosii si 3-4 polonice din apa in care au fiert cartofii.
Puneti cartofii, fara zeama, intr-un vas de cuptor (eu am folosit de ceramica), apoi sosul. Asezonati, condimentati, amestecati si puneti si castraveti murati. Introduceti la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 45-50 de minute.
La sfarsit presarati verdeata.
Sunculita afumata ii da un gust excelent, iar castraveti murati ... un deliciu total.

Pofta buna!