Tocanita De Cartofi Cu Castraveti Murati
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mmmmmm! Daca ar avea poza si miros!!! Si gust!!! Un deliciu!
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 felie de sunca traditionala afumata (gasiti in piata, la raionul cu produse traditionale)
- 4-5 cartofi mari
- 2-3 castraveti murati
- 10-12 masline kalamata si verzi
- 1 ceapa rosie mare
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri de pasta de rosii
- 3 frunze de dafin
- un varf de cutit de ghimbir uscat macinat
- un varf de cutit de cimbru uscat
- un varf de cutit de oregano uscat
- jumatate de lingurita de boia dulce
- 1 crenguta proaspata de rozmarin
- 1/2 legatura de marar proaspat + 1/2 legatura de patrunjel proaspat
- sare/piper/ulei de masline.
Preparare:
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun la fiert, cu putina sare, timp de 10 minute.
Separat, puneti intr-o cratita 2 linguri de ulei de masline si crenguta de rozmarin. Adaugati dupa 1 minut cateva linguri de apa si puneti ceapa si usturoiul tocate foarte marunt. Lasati 2 minute, cu capacul pus, la foc potrivit. Adaugati sunca afumata, taiata bucatele foarte mici, maslinele, si mai lasati 2 minute. Scoateti crenguta de rozmarin. Puneti pasta de rosii si 3-4 polonice din apa in care au fiert cartofii.
Puneti cartofii, fara zeama, intr-un vas de cuptor (eu am folosit de ceramica), apoi sosul. Asezonati, condimentati, amestecati si puneti si castraveti murati. Introduceti la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 45-50 de minute.
La sfarsit presarati verdeata.
Sunculita afumata ii da un gust excelent, iar castraveti murati ... un deliciu total.
Pofta buna!