Tocanita De Ardei
Sursa Tocanita de ardei
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce-i drept, e o mancare de vara, usoara si nepretentioasa. Dar daca eliminati bucatile de carne, rezulta o mancare de post, care poate fi foarte bine gatita acum, cand ardei gras se gaseste la market indiferent de anotimp.
Ingrediente: 1,5-2 kg de ardei gras, o punga de pulpe inferioare de pui, 2,3 cepe mari, o lingura de bulion (sau o rosie mare), sare, piper, verdeata, ulei.
Mai intai se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Ardeiul se curata de cotori si de seminte, se spala si se taie fideluta. Ceapa se pune la inabusit intr-o oala cu putin ulei si cu pulpele de pui spalate si sarate. Cand ceapa este translucida, iar pulpele de pui au prins a se praji superficial, se adauga ardeiul si un pahar de apa. Se lasa la fiert pe foc moale cca 30-40 de minute, dupa care se adauga bulionul (sau rosia taiata cubulete), se mai lasa la fiert inca 5 minute, se potriveste de sare si piper, se presara verdeata tocata si se inchide focul.
Pofta buna!